Bitcoin voor beginners

Alle benodigde tips en tricks voor beginners om slim en veilig cryptocurrency's zoals bitcoin te kopen met Ideal

"If you don’t believe it or don’t get it, I don’t have the time to try to convince you, sorry."
Satoshi Nakamoto
Founder of Bitcoin

Bitonic

Bitonic was een van de eerste Nederlandse website waar Bitcoin te koop is via Ideal. Werkt zeer gebruiksvriendelijk en snel. Nadeel is dat er geen wallet mogelijkheden op Bitonic zit, waardoor je hier zelf voor moet zorgen. Als dit eenmaal geregeld is is het aanschaffen zeer eenvoudig. Wel moet voor de eerste aankoop een ID verificatietraject doorgelopen worden, zoals tegenwoordig overal zo is. Dit kan enkele minuten duren tot een dag.

Coinbase

Coinbase is wereldwijd een van de grootste en bekendste en handelssite gericht op beginners. Met meer dan 1000 werknemers en overheidslicenties en verzekeringen in allerlei landen is Xoinbase tevens zeer betrouwbaar. Het is hier zelfs mogelijk om tot ruim € 100 aan gratis cryptomunten te verdienen en bij aanschaf van € 100 aan bitcoin ontvangt u € 10 gratis! De wallet om de cryptomunten op te slaan zit tevens in deze site, waardoor er geen extra stappen noodzakelijk zijn om deze te bewaren. Een verificatie van uw ID is wel noodzakelijk, zoals inmiddels bij alle officiele bitcoin handelssites.

Enige nadeel is dat betalen met Ideal niet mogelijk is, maar dat dit alleen met een bankoverschrijving kan. Deze overschrijving is op werkdagen meestal binnen 24 uur geregeld, waarna het geldt op uw persoonlijke coinbase account staat.

BITVAVO

Bitvavo is een Nederlands handelsplatform, met zowel een online wallet als mogelijkheden om bitcoin. Dit is een van de makkelijkste manieren om bitcoin te kopen met Ideal. De website is zeer gebruikersvriendelijk en snel, maar ook hier is een ID verificatie noodzakelijk. Hier loopt nu een actie waardoor de eerste € 1000 vrij is van transactiekosten!